RZS leksikon o preduzećima i preduzetnicima

made-in-germany-rs-statistika-grafikon

Republički zavod za statistiku (RZS) je objavio publikaciju pod nazivom “Preduzeća po veličini i preduzetnici u Republici Srbiji, 2010-2014”.

Nova publikacija omogućiće sveobuhvatno statističko praćenje prvenstveno malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, kao i međunarodno upoređivanje indikatora njihovog poslovanja, a prema standardima koje propisuje Eurostat, saopšteno je iz RZS-a.

Publikacija autora Milana Burzanovića sadrži izabrane makroekonomske pokazatelje organizovane prema veličini preduzeća (na nivou kontingenata mikro, malih, srednjih i velikih preduzeća), kao i preduzetnika, i obuhvata period od pet godina, čime je omogućeno sagledavanje dinamike i strukture posmatranih ekonomskih pojava s više aspekata, navodi se u saopštenju, a prenosi agencija „Tanjug“.

U skladu sa interesom korisnika i značajem za vođenje strategije, posebno su iskazani zbirni podaci za sektor mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika. Indikatori su prikazani na nivou sektora Klasifikacije delatnosti, a teritorijalno do nivoa regiona prema Nomenklaturi statističkih teritorijalnih jedinica.

Izdavanje ove publikacije poklapa se sa proglašenjem 2016. za godinu preduzetništva u Republici Srbiji, pa iz Zavoda poručuju da su uvereni da će na osnovu podataka koje sadrži, ovaj leksikon biti od koristi najširem krugu korisnika.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор