Održan dijalog nemačko-srpske inicijative

nemacka i srpska zastava

Zajednička poruka upućena sa jučerašnjeg dijaloga nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje, jeste da je Srbiji neophodan razvoj malih i srednjih preduzeća, kao i efikasnije pravosuđe i transparentnost u procesu javnih nabavki.

Nakon skupa, održanog u Beogradu, premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u ovoj godini u Srbiji biti otvorena nova nemačka preduzeća koja će zaposliti još oko 3000 radnika, a među prvima će biti fabrika za preradu ribe u Smederevu, prenosi „B92“.

– Uređenje tržišta rada i tržišta obrazovanja su dve stvari na kojima moramo da radimo istovremeno u narednom periodu. Za njih mi nemamo dovoljno ni znanja ni dovoljno mogućnosti da ih sprovedemo bez nemačke podrške i pomoći, i ne toliko u novcu koliko u tim znanjima koje oni treba da prenesu na nas – istakao je Vučić.

– Srbija je ostvarila važne korake, sledila je kurs fiskalne konsolidacije, koji je pokazao prve pozitivne rezultate. Srbija je odlučila i donela važne ekonomske reforme. Reformisala je Privrednu komoru, zakon o radu, i jako je važno reći da se Srbija opredelila za put ka Evropskoj uniji – poručio je sa skupa ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор