Crni dečak oterao plavog sa Kinder čokolade

made-in-germany-rs-kinder-cokolada

Na novom omotu „Kinder“ čokolade slika plavokosog dečaka je zamenjena fotografijama iz dečaštva fudbalera Guandogana i Boatenga.

Prodaja „Kinder“ čokolade sa slikom malog crnca umesto plavušana na kojeg su kupci navikli, izazvala je burnu reakciju nemačkih desničara, prenose „Večernje novosti“.

Novoosmišljeno marketinško rešenje za omote „kinder“ čokolade upotrebilo je fotografije iz detinjstva igrača nemačke fudbalske reprezentacije, među kojima su i oni migrantskog porekla. Tako je plavokosi dečak na omotu zamenjen fotografijama iz detinjstava Turčina Ilkaja Guandogana i Žeroma Boatenga, čiji otac je iz Gane.

Antiislamski pokret u Nemačkoj „Pegida“ je ovakvu promenu dizajna ambalaže prokomentarisao pitanjem „da li je ovo šala“, a na društvenim mrežama se pojavio i poziv da se „kinder“ čokolada bojkotuje dok se „šefovi marketinga prizovu svesti“.

Na desničarsku pobunu ubrzo je reagovao nemački satirični magazin „Titanik“ predlažući da se na omotu čokolade štampaju fotografije Hitlera i Brejvika, a Kompanija „Ferero“, čije je sedište u Italiji, oglasila se objavom u kojoj ističe da je „protiv bilo koje vrste diskriminacije i mržnje“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор