Rolls-Royce zahvalan BMW-u

Povodom rekordne prodaje u poslednjih nekoliko godina, direktor britanskog proizvođača luksuznih automobila Rolls-Roycea Torsten Miler-Otvos je poručio da bi ova kompanija nestala bez nemačkog BMW-a.

Za Rolls-Royce pun pogodak je bio prvi SUV u istoriji ove kompanije Cullinan, čiji ni jedan naručeni primerak nije prodat u osnovnoj verziji i čija proizvodnja ne može da isprati potražnju, te je kompanija prinuđena da zapošljava dodatne radnike.

Međutim, Rolls-Royce ne bi ostvarivao tako impresivne rezultate da nije u sastavu bavarskog automobilskog giganta, a naročito zbog nemačke inženjerske i finansijske podrške tokom pooštravanja emisionih propisa i bezbednosnih standarda.

– Drago mi je što smo deo BMW grupe, jer bi Rolls-Royce bio mrtav bez nje i ne bi više postojao. Ovaj brend, ovakvi mali dragoceni brendovi ne bi postojali da nemaju velikog proizvođača koji ulaže na vreme na dugoročan period u veoma skupu tehnologiju, kao što su električni ili autonomni sistemi, i obezbeđuje da se ispune sve zakonske norme – rekao je Miler-Otvos.

On je naglasio da Rolls-Royce nije uglađeni i prerađeni BMW, niti će ikad biti modifikovani BMW, već da će uvek ostati veran svom nasleđu i DNK kodu, prenosi b92.

– Ne postoji ništa važnije od osećaja i izgleda Rollsa, od onoga što dobijete za svoj novac. Naravno, ono što kupci ne vide, ne dodiruju, a to je tehnologija koju dobijemo od BMW grupe – dodao je direktor Rolls-Roycea.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор