Račun Leonija olakšan za 40 mil. eura

made-in-germany-rs-pare-lisice

Sa računa nemačke kompanije za proizvodnju automobilskih komponenti „Leoni“, koja u Srbiji svoje fabričke pogone ima u Prokuplju i Doljevcu, neko je ukrao čak 40 miliona eura.

Po pisanju nemačkog nedeljnika „Fokus“, nepoznati kriminalci olakšali su račun proizvođača autokablova za milionske sume, koristeći krivotvorene dokumente i identitete, prenosi „N1“.

„Novac kompanije je, pomoću elektronskih kanala komunikacije, ciljano prebacivan na račune u inostranstvu“, navodi se u saopštenju Leonija, a portparol kompanije nije želeo da otkriva više detalja o ovom slučaju, zbog policijske istrage koja je u toku.

Iz krugova bliskih vrhu kompanije, nedeljnik Fokus saznaje da se osumnjičeni za krađu lažno predstavljao kao saradnik Leonija koji je raspolagao “značajnim saznanjima” neophodnim za pripremu specifičnih poslovnih akcija. Najzanimljivije u svemu nije način na koji je pljačka kompanije planirana i pripremljena, već količina pokradenog novca, piše Fokus.

Nakon ove pljačke likvidnost nemačke kompanije nije značajno ugrožena, međutim, vrednost akcija Leonija pala za 5 procenata.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор