Propala još jedna nemačka modna kompanija

Još jedna nemačka maloprodajna modna kompanija, Madeleine iz Zirndorfa, do kraja godine u potpunosti prestaje sa poslovanjem, što će biti veliki udarac za njenih 200 preostalih radnika.

Generalna direktorka ove modne kompanija koja nudi žensku robu, objašnjava razloge kraha poslovanja ne pronalaženjem strateškog partnera koji bi vratio firmu na staze profita.

– Poslednji potencijalni investitori povukli su se iz procesa prodaje. Velika većina radnika je već otpuštena od 1. novembra, a biće otpušteno i svih preostalih 200 radnika – rekla je direktorka kompanije koja je proteklih nedelja pregovarala sa raznim zainteresovanim stranama.

Inače, Madeleine je u avgustu podnela zahtev za restrukturiranje poslovanja, a početkom novembra je otvoren stečajni postupak.

– Da bismo Madeleine dali buduću perspektivu i preusmerimo je na novi i pre svega digitalniji način poslovanja, ulazak investitora je bio obavezan uslov. Bez investitora sam morala da donesem tešku odluku o zaustavljanju poslovanja krajem decembra – objasnila je direktorka, a prenosi Feniks magazin.

U Nemačkoj je generalno teška ekonomska situacija dovela do krize u modnoj industriji i nezainteresovanosti ulaganja u nove projekte.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор