Prijepolje pomaže hladnjačarima i malinarima

made-in-germany-rs-maline

Sa po milion dinara Opština Prijepolje će podržati četiri lokalne hladanjače kako bi proširile svoje kapacitete za skladištenje malina, ali i povećale zasade pod malinjacima.

U naredne tri godine hladanjačari kojima su dodeljene subvencije u obavezi su da podele po 21 hiljadu sertifikovanih sadnica maline onima koji nisu u mogućnosti da sami obezbede sadni materijal. Na ovaj način i sebi i proizvođačima obezbediće posao i sigurnu egzistenciju u narednom proizvodnom ciklusu.

Ugovore za subvencije vlasnici hladnjača su potpisali sa predsednikom Opštine Emirom Hašimbegovićem, koji je tom prilikom ukazao na značaj podrške lokalne samouprave i za razvoj zasada pod malinjacima.

– Ovom subvencijom pomogli smo hladnjačare kako bi mogli da prihvate kapacitet proizvoda, a postižemo i da se što više građana uključi u proizvodnju malina – rekao je Hašimbegović za Regionalnu televiziju Novi Pazar.

Na području Prijepoljske opštine godišnje se proizvede 3.000 tona malina, a plan je da se za dve do tri godine ta proizvodnja poveća na 5.000 tona.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор