Prepoznavanje lica čuva automobil od krađe

Nemačka tehnološka kompanija u automobilskoj industriji Continental, predstavila je u saradnji sa svojim partnerom trinamiX, inovativan automobilski ekran za identifikaciju vozača sa integrisanom kamerom za biometrijsko prepoznavanje lica.

Na nedavnom sajmu elektronike CES 2023 u Las Vegasu. ovaj sistem je osvojio nagradu za inovativnost – CES Innovation Award 2023 u kategoriji Vehicle Tech & Advanced Mobility, a u Evropi će po prvi put biti predstavljen od 27. februara do 2. marta u Barseloni, na manifestaciji Mobile World Congress (MVC) 2023, gde će biti i štand kompanije trinamiX.

Sa novim sistemom, Continental i trinamiX, vodeća kompanija za biometrijska rešenja, podižu interakciju između vozača i vozila na viši nivo, tako što su za funkciju sa kojom su mnogi korisnici pametnih telefona već upoznati, sada primenili i u vozilima, prenosi b92.

Naime, displej za identifikaciju vozača prvi je automobilski displej koji obezbeđuje beskontaktnu, veoma bezbednu autentifikaciju i pomaže u sprečavanju prevara i krađa. Tehnologija pouzdano štiti od krađe automobila, budući da se vozilo može pokrenuti tek nakon uspešne autentifikacije osobe na sedištu vozača.

U okviru sistema postoje i druge aplikacije koje će očigledno biti važne u budućnosti i koje unapređuju udobnost u automobilskom sektoru u mnogim slučajevima, kao što su procesi digitalnog plaćanja preko ekrana automobila prilikom točenja goriva, parkiranja ili plaćanja putarine, kao i kod iznajmljivanja automobila.

Sem toga, kamera ugrađena u sistem se koristi I za pouzdano praćenje pažnje vozača, kako bi se sprečile opasnosti kao što je umor za volanom. Ova kamera je neprimetno integrisana u sam ekran, tako da je nevidljiva za vozača.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор