Požarevac i Valjevo dobijaju osam preduzeća za prikupljanje ambalaže

U Požarevcu i Valjevu je osnovano osam socijalnih preduzeća čiji će zadatak biti da prikupljaju ambalažu iz domaćinstava i dalje je šalju na reciklažu.

Projekat „Komšije se pomažu, ambalažu odlažu!“ pokrenula je kompanije Coca-Cola HBC Srbija, u saradnji sa kompanijom Sekopak, a uz podršku gradskih uprava Požarevca i Valjeva, prenosi b92.

U okviru projekta osnovano je osam socijalnih preduzeća koja će u naredne tri godine u ova dva grada sakupljati ambalažni otpad iz domaćinstava, prvenstveno PET ambalažu i limenke, i to na najneposredniji način „od vrata do vrata“.

Program u potpunosti finansira kompanija Coca-Cola HBC Srbija uz stručnu, mentorsku i logističku pomoć kompanije Sekopak, a u saradnji sa lokalnim javnim komunalnim preduzećima i Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Kompanija Sekopak će svu prikupljenu ambalažu otkupljivati po tržišnim cenama. Po isteku tri godine Coca-Cola HBC Srbija će najuspešnijeg preduzetnika, koji ispuni sve postavljene ciljeve u sakupljanju, nagraditi vrednim poklonom, kamionom Iveco Porter.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор