Osam dana za potvrdu za uvoz vozila

registracije_d1

Agencija za bezbednost saobraćaja skratila je rok za izdavanja potvrda za uvoz vozila u Srbiju, pa se sada umesto 15 dana na ovu potvrdu najviše čeka do osam dana.

Prema navodima v.d. direktora Agencije Milana Božovića, na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja lako se može proveriti i status predmeta o uvezenim vozilima, tako što se u delu za pretragu unese VIN oznaka vozila, odnosno broj motora i šasije, prenosi agencija „Tanjug“.

Govoreći o homologaciji polovnih vozila koja se uvoze u Srbiju, Božović je istakao da se na potvrdu koja se izdaje u Agenciji čeka svega jedan dan.

– Ukoliko nam zahtev stigne danas, pred kraj radnog dana, potvrda će biti odobrena za štampu tokom sutrašnjeg dana. Ukoliko je dobijemo na početku radnog dana, vrlo je verovatno da će već do kraja radnog vremena biti i odobrena, a jedino u slučaju da zahtev stigne u petak pred kraj radnog dana, za potvrdu se mora sačekati do ponedeljka – kaže Božović i dodaje da će Agencija u narednom periodu svakako raditi na dodatnom skraćenju vremena čekanja na neku uslugu, ali će to prvenstveno zavisiti od ispravnosti potrebne dokumentacije koju korisnici predaju.

On je istakao da je Agencija već organizovala nekoliko sastanaka sa uvoznicima i organizacijama kako bi zajednički rešili sve probleme u ovim poslovima, kao i da je dosta problema već rešeno, sa čim će se nastaviti i u buduće.

Pre godinu dana počeo je da se primenjuje izmenjeni pravilnik koji predviđa strožu kontrolu prilikom uvoza polovnih vozila u Srbiju, a kontrolu ovakvih vozila sprovodi šest ovlašćenih organizacija na više od 300 ispitnih mesta u Srbiji.

U Srbiju je tokom prošle godine uvezeno oko 50.000 polovnih vozila.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор