Porše preuzima većinski udeo u kompaniji Greyp Bikes

Zbog sve većeg interesovanja za širenje delatnosti u području električnih bicikala, nemački Porsche najavljuje da će preuzeti većinski vlasnički udeo u hrvatskoj kompaniji Greyp Bikes, koja se bavi razvojem i proizvodnjom električnih bicikala.

Porše je od 2018. godine, preko firme Porsche Ventures, držao oko deset posto vlasničkog udela u Greyp-u, istovremeno kada je u njega ulagala i hrvatska kompanija Rimac Automobili. U Poršeu kažu da su prepoznali potencijal Greyp-a, zbog čega su se sada odlučili da dodatno ojačaju svoju poziciju u vlasničkoj strukturi.

– Oduvek sam verovao da Greyp ima potencijal da bude vrlo uspešna kompanija svetske klase i jedan od industrijskih lidera. Ponosan sam na Greyp tim, na čelu s Krešimirom Hlede, i na ono što su izgradili u poslednjih 7 godina. Tim od 100 ljudi nesumnjivo je stvorio najpovezanije i tehnološki najnaprednije e-bicikle na tržištu, pokrenuo serijsku proizvodnju u Svetoj Nedelji i isporučio bicikle širom sveta. Istovremeno, Greyp je bio u senci Rimca i nikada nije mogao da procveta u svom punom potencijalu. Sada započinjemo uzbudljivo novo poglavlje u istoriji kompanije, zajedno sa Poršeom koji kupuje većinski udeo u Greyp-u. Ovo će biti seme za nešto još veće – izjavio je Mate Rimac, a prenosi Poslovni dnevnik.

Osim Poršea kao novog većinskog vlasnika, Mate Rimac i ostali osnivači kompanije zadržaće svoje udele u njoj. Tim povodom, Rimac je izjavio da će svoje vreme u potpunosti usmeriti na Rimac grupu, ali da će i dalje biti uključen u Greyp i pomagati gde god može.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор