Porše nastavlja sa testiranjima izdržljivosti

Poršeov prototip iz klase LMDh, koji će se naredne godine takmičiti u FIA WEC šampionatu, trenutno obavlja testiranja na stazi Catalunya pored Barselone, gde je već prešao više od 2.000 kilometara, javlja b92.

Posle inicijalnih testiranja LMDh prototipa, koje je Porsche završio na svojoj test stazi, ekipa inženjera, tehničara i vozača nastavila je testiranja na jugu Španije, a fokusu tima na F1 stazi Catalunya pored Barselone bilo je ponašanje hibridnog “monstruma“ pri velikim brzinama.

Poršeovi fabrički vozači – Brazilac Felipe Nasr i Amerikanac Dane Cameron, prešli su za nekoliko dana više od 2.000 test kilometara, a „Penske“ timu, koji je zadužen za LMDh program, su posle svega izjavili da su veoma zadovoljni rezultatima koje je ostvario prototip čiji naziv još uvek nije poznat.

Inače, ranije je otkriveno da Poršeov automobil za povratak u društvo najbržih u Svetskom šampionatu u trkama izdržljivosti (WEC – World Endurance Championship) pokreću biturbo V8 motor i Bošov elektromotor. Međutim, prema najnovijim pravilnicima, najveća kombinovana snaga hibridnog prototipa ne sme da prelazi 680 konjskih snaga.

Sudeći prema najavama, nemačka automobilska kompanija i tim Penske nastaviti razvoj i testiranja ovog automobila na stazama širom sveta, dok će premijerni nastup u klasi LMDh Porše imati u januaru 2023. godine na trci 24 sata Daytone.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор