Počinje gradnja zrenjaninskog Golf centra

 made-in-germany-rs-golf-teren

Zrenjanin će za godinu dana dobiti Golf centar, jedinstven u regionu, na površini od 16,2 hektara, a vrednost ove investicije iznosi oko milion eura.

Ugovor za izgradnju Golf centra preključe su potpisali gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktor Golf kluba “Sava” Ivica Suturović. Tom prilikom Suturović je objasnio da će Golf centar, pored otvorenh terena sa 9 rupa, koji zadovoljavaju standarde međunarodnih takmičenja, imati i parking, klupsku kuću i pomoćni objekat. On je istakao da će Zrenjanin, uz postojeće golf terene kod Žablja i na beogradskoj Adi Ciganliji, imati najbolje mogućnosti za razvoj ovog sporta u Srbiji, prenosi agencija „Beta“.

– Osim terena za golf imaćemo i najduže vežbalište od 350 metara, što će omogućiti formiranje škole golfa. Naš golf centar biće jedini u regionu koji će okupiti sve igrače iz Srbije, a radiće i kao regionalni juniorski centar. U Srbiji ima oko 750 registrovanih golf igrača, od toga je dve stotine dece. Radimo na omasovljavanju i nadamo se da ćemo sledeće godine u ovo vreme imati bazu dece koja će krenuti sa treninzima – najavio je Suturović.

Gradonačelnik Janjić je naglasio da će Zrenjanin dobiti reprezentativni centar u sportu koji je uvršten u zvanični olimpijski program, a da će sada neuređeni deo grada poprimiti potpuno drugačiji izgled i razvojne mogućnosti u oblasti infrastrukture.

– Ovo je jedan od nekoliko projekata od nacionalnog značaja koji se realizuje u Zrenjaninu, pored Paraolimpijskog trenažnog centra i staze za auto-moto trke, što uz ostale potencijale treba gradu da donese nove razvojne mogućnosti – rekao je Janjić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор