Počeo 60. Međunarodni sajam tehnike

made-in-germany-rs-beogradski-sajam

Pod sloganom „Jak puls“ danas je u Beogradu počeo jubilarni 60. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, tokom kojeg će se na 15 hiljada kvadrata zatvorenog i otvorenog prostora, više od 500 izlagača iz gotovo svih evropskih zemalja, ali i sa drugih kontinenata, predstavljati posetiocima do 20 maja.

Ovaj sajamski jubilej obeležava se zajedno sa 160. godišnjicom rođenja Nikole Tesle koji je, ne samo u tehničkom smislu, zauvek osvetlio ljudsku civilizaciju, navodi se u saopštenju “Beogradskog sajma”.

Ovogodišnji Sajam tehnike je koncipiran na inovacijama i novim tehnologijama, na „fabrikama budućnosti“ i industrijskoj automatizaciji, elektroenergetici i energetskoj infrastrukturi. Tu će biti predstavljeni vodeći svetski tehničko-tehnološki trendovi, prvenstveno u sektoru industrijskih tehnologija, procesne tehnike, telekomunikacija, logistike, elektroenergetike, elektronike, saobracaja, brodogradnje, klimatizacije, grejanja i hladenja, materijala, opreme za profesionalne i naučne svrhe…

Učesnici sajma su najavili više od 100 inovacija, noviteta, premijera i ekskluziviteta, od onih u oblasti „klasičnih“ CNC, obradnih, laserskih ili senzorskih tehnologija, preko softverskih ili upravljačkih alata, pa do inovativnih rešenja i patenata upotrebljivih u svakodnevnom životu, pre svega u oblasti komunikacija.

Sajam će obogatiti brojne nacionalne i grupne izložbe Austrije, Češke, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske, regionalnih privrednih komora Valjeva i Požarevca, a takođe će biti nastavljen i prošlogodišnji izuzetno uspešan italijansko-srpski poslovni skup, koji će ove godine biti posvećen unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje u domenu razvoja i primene novih proizvodnih tehnologija, sa posebnim fokusom na preduzetništvo u oblasti prerađivačke industrije.

Sajam tehnike će biti otvoren svakog dana od 10 do 18 časova. Cena ulaznice je 300 dinara, grupne ulaznice 200 dinara, za đake i studente stručnih tehničkih škola 100 dinara, dok će se parking plaćati 100 dinara po satu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор