„Opel corsa“ pete generacije predstavljena Beograđanima

made-in-germany-rs-opel-logo

Nemački proizvođać automobila „Opel“ predstavio je u Beogradu svoj novi modela proslavljenog putničkog automobila „corsa“, koji se kroz pet generacija proizvodi već 32 godine i koji je do sada izbacio na tržište skoro 12,6 miliona primeraka.

Kako je istaknuto na promociji, to je već treći model „corse“ koji je dobio titulu automobila godine u Srbiji, a ove godine i titulu „Auto best“ u Evropi.

Novi model ovog automobila donosi brojne inovacije, poput podrške za kretanje uzbrdo, koja kočnicu drži tokom dve sekunde, što sprečava vozilo da samo krene unazad, a tu je i elektronska asistencija za parkiranje, koja sama parkira vozilo a da vozač ne mora da upravlja volanom.

U novu „corsu“ nemački proizvođač je ugradio „Opel Eye“ prednju kameru druge genercije, koja prepoznaje saobraćajne znake i upozorava na napuštanje saobraćajne trake, na odstojanje do vozila ispred, kao i na mogućnost čeonog sudara.

U bogatoj opremi koja je u ponudi, ističu se „bi-ksenon“ svetla za prednje farove, velikog dometa sa mogućnošću da jasno osvetle krivine.

Najvažniji novitet u „Corsi“ je novi trocilindarski benzinski „ekotek“ (Ecotec) motor, zapremine jednog litra, koji sa direktnim ubrizgavanjem goriva postiže 90 konskih snaga ili 115 „konja“ u jačoj verziji, sa potrošnjom od samo 4,3 litra benzina na 100 kilometara. Posebnost ovog motora izrađenog od aluminijuma, ogleda se u kontrarotirajućoj balansnoj osovini koja smanjuje vibracije motora.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор