„ISO“ standardi potvrđuju kvalitet „Orion Telekoma“

made-in-germany-rs-iso

Kompanija „Orion Telekom“ dobila je ISO sertifikat, čime se potvrđuje da je usvojila i da primenjuje objedinjen i standardizovan sistem upravljanja kvalitetom.

Slobadan Đinović iz „Orion telekoma“ naglašava da je ova kompanije jedina u Srbiji, koja je do sada usvojila standardizovan sistem upravljanja kvalitetom. Kako objašnjava, ovaj sistem objedinjuje: sistem menadžmenta kvaliteta po standardu ISO 9001:2008. koji se odnosi na optimizaciju upravljanja kompanijom, kao i sistem menadžmenta bezbednosti informacija 27001/2013 za najviše bezbednosne standarde čuvanja i distribucije podataka, što je jedan od preduslova za učešće na tenderima za čuvanje i bezbednost podataka, pogotovu kada je reč o državnim institutima, stranim predstavništvima, ambasadama, ličnim podacima korisnika…

– Sistem menadžmenta informatičkih usluga ISO 20000-1/2011, koji podrazumeva najviši nivo kvaliteta usluga i brige o korisnicima u čitavom procesu, i obuhvata plasman informacija o uslugama, prodaji i postprodajnim uslugama, pretpostavlja potpuno nov način percepcije krajnjeg korisnika koji više neće predstavljati samo izvor prihoda kompanije, već i razlog postojanja kompanije – navodi Đinović, a prenosi „B92“.

Kako posebno ističe, u toku je sertifikacija kompanije za sistem menadžmenta poslovnog kontinuiteta ISO 22301/2012. inače primenjenog u praksi tokom prošlogodišnjih poplava, koji pretpostavlja potrebu garancije klijentima da čak i u nepredvidivim okolnostima, uz preventivne mere definisane ovim standardima, mogu računati na kontinuitet i garantovani kvalitet usluga ovog operatera.

Đinović naglašava da je sertifikacija veoma značajna za kompaniju, jer je svrstava u sam vrh svetski poznatih i tržišno potvrđenih kompanija koje su prepoznale značaj „Integrisanog sistema upravljanja“.

– Sve je u skladu sa standardima Evropske unije (EU) u kojoj kompanije moraju imati takve sertifikate kao dokaz kvaliteta poslovanja, a važno je i sve aktuelnije pitanje bezbednosti podataka. Stoga će „Orion Telekom“ ponuditi svojim korisnicima najviše standarde kada je u pitanju bezbednost – istakao je Đinović i najavio da je kompanija potpisala ugovor sa Ministarstvom za telekomunikacije o dodeli besplatnih uređaja koji će korisnicima omogućiti prijem televizijsko programa i nakon aprila i gašenja analognog TV signala.

Po njegovim rečima, oko 120 do 200 hiljada domaćinstava dobiće besplatan uređaj koji će moći da priključe na svoj TV prijemnik, a koji će im obezbediti prijem digitalnog signala.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор