Onlajn Sajam preduzetništva Vojvodine 22. i 23. aprila

Novosadski sajam najavljuje da će prvi onlajn Sajam preduzetništva Vojvodine biti održan 22. i 23. aprila u onlajn formatu na internet platformi Novosadskog sajma – ExpoOnline.rs.

„Prepoznajući potrebe preduzetnika Vojvodine, događaj namenjen mikro, malim i srednjim preduzećima, kreirali su Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Novosadski sajam. Cilj je da se u virtuelnom okruženju preduzetništvo Vojvodine učini snažnijim i otpornijim na brojne izazove, kao i da se privrednici povežu, međusobno upoznaju, razmene ideje, ugovore poslove i pronađu inspiraciju za nove poslovne poduhvate“, navodi se u saopštenju organizatora.

U ponudi će biti predstavljene firme iz različitih sektora privrede, koje nude proizvode i usluge na domaćem i međunarodnom tržištu. Pored kompanija, učešće su najavili i resorni sekretarijat, kao i institucije i organizacije koje pružaju podršku biznisu, od finansiranja do inovativnih rešenja, prenosi eKapija.

Onlajn Sajam preduzetništva je namenjen ne samo privrednicima iz Vojvodine i Srbije, već i svima koji žele da pronađu potencijalne investitore i korisnike, distributere, kao i iskusne partnere koji svojim inovacijama, iskustvom i znanjem mogu da im olakšaju razvoj biznisa. Tokom dva sajamska dana, svi učesnici će biti u prilici da uspostave direktne kontakte i zakažu B2B susrete sa poslovnom publikom, a imaće mogućnost da učestvuju i u online konferencijama.

Neke od ključnih tema o kojima će se razgovarati tokom ovog događaja su: regionalno povezivanje privrede, preduzetništvo u turizmu, žensko preduzetništvo, povezivanje privrednika u klastere i inkubatore, unapređenje zanatstva u Vojvodini, kao i potencijalni izvori finansiranja malih i srednjih preduzeća u Vojvodini.

U saopštenju organizatora, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Novosadskog sajma, se navodi da je njihova namera da „Sajam preduzetništva Vojvodine bude održan i u jesenjem terminu, u halama i Kongresnom centru „Master“, ukoliko situacija zbog globalne pandemije to dozvoli“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор