Oni koji najviše rade najviše i zarađuju!

U Nemačkoj ljudi koji najviše zarađuju najviše i rade, pokazuju rezultati istraživanja Nemačkog zavoda za zapošljavanje.

Više od 40 posto svih zaposlenih u Nemačkoj sedmično radi najmanje pet prekovremenih sati, dok njih 5 posto radi 10 sati prekovremeno.

Radnici koji zarađuju manje od 30.000 eura godišnje, tokom nedelje rade u proseku dva sata prekovremeno, oni sa zaradom do 60.000 eura rade prosečno četiri sata prekovremeno, dok oni sa godišnjim prihodom od 120.000 eura i više, nedeljno prekovremeno rade prosečno 10 sati.

Statistički podaci pokazuju da je broj prekovremenih radnih sati vezan i za godine života. Mladi ispod 20 godina starosti rade u proseku 2 sata prekovremeno, a stariji od 60 godina prosečno 3,6 sati, prenosi „Jutarnji list“.

Istraživanje urađeno na uzorku od 220.544 radnika pokazuje da prekovremeno najviše rade savetnici u kompanijama, a za njima su radnici u trgovinskom sektoru. Međutim, oko dve trećine njih ne dobija nikakvu kompenzaciju za prekovremene radne sate.

U Nemačkoj se najmanje prekovremeno radi se u mašinskom sektoru, pokazuju rezultati istraživanja Nemačkog zavoda za zapošljavanje.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор