Od sledeće godine avio-linija od Niša do Beograda

Srpska vlada je usvojila odluku da se od 1. januara 2022. godine uvedu nove avio-linije sa niškog Aerodroma Konstantin Veliki, čime je poništena prethodna odluka kojom su bile subvencionisane rute do 12 destinacija do kojih su saobraćali avioni iz Niša.

Pored nekih već poznatih destinacija poput Frankfurta (Han), Ljubljane i Tivta, iz niške vazdušne luke će se, u skladu sa novom odlukom vlade o linijama od javnog interesa, usvojenom krajem oktobra, od naredne godine leteti i do Beograda, Istanbula, Atine i Kelna.

U odluci se precizira da će se redovan avio-prevoz na ovim linijama obavljati u periodu od 1. januara 2022. godine do 31. decembra 2023. godine. Takođe, pored niškog aerodroma, u dokumentu se pominju i nove linije iz Kraljeva, odakle će avioni leteti ka Solunu, Tivtu i Istanbulu.

U delu odluke koji se tiče Niša se navodi i da je u planu da avioni do Frankfurta, Kelna, Atine, Istanbula, Tivta i Ljubljane lete dva puta nedeljno, s tim što će do Crne Gore i Grčke avioni saobraćati samo tokom letnje sezone. Do Beograda su iz niša planirana četiri leta sedmično.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор