Od 40.000 novoregistrovanih vozila najviše dizelaša

Od nešto više od 40.000 vozila koliko ih je u Srbiji po prvi put registrovano u drugom kvartalu ove godine, svega 14,8 posto je starosti do dve godine, a čak dve trećine ih je sa dizel motorom.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku za drugo tromesečje ove godine, od ukupnog broja novoregistrovanih vozila, što novih što polovnih, 35.073 je bilo putničkih, a 5.064 teretnih. Među putničkim vozilima 14,8 posto njih je bilo starosti do dve godine, više od dve trećine su dizelaši, a 29,9 posto benzinci.

Među novoregistrovanim teretnim vozilima 28,9 procenata ih je starosti do dve godine, a 90 posto njih su dizelaši. Najčešći brendovi koje su građani Srbije po prvi put registrovali u drugom kvartalu bili su nemački Volkswagen, Opel i Audi, kao i francuski Peugeot i Renault.

Svako treće putničko vozilo bilo je registovano u regionu Beograda, a zatim slede Šumadija i Zapadna Srbija, Vojvodina, Južna i Istočna Srbija, gde je od aprila do juna ove godine po prvi put registrovan 5.551 putnički automobil.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор