Nemci u Inđiji zapošljavaju još 100 radnika

made-in-germany-rs-igb-automotive
Iz nemačke kompanije „IGB Automotive“, koja već šest godina posluje u Inđiji, najavljuju za početak ove godine zapošljavanje još sto novih radnika.

Ovaj investitor do sada je zaposlio 1.050 radnika, isključivo žena i najveći je strani poslodavac po broju uposlenih radnika u Srbiji. Kako navode u ovoj kompaniji, a prenose „Večernje novosti“ u proteklih šest godina u postrojenje koje se nalazi u severoistočnoj radnoj zoni Inđije, uloženo je preko sedam miliona evra, a po završetku objekta čija je gradnja pri kraju, ukupna investicija dostići će vrednost od oko 11 miliona evra.

– Radovi na proširenju proizvodnog prostora, ali i programa, privode se kraju i možemo slobodno reći da smo imali veoma uspešnu poslovnu godinu. Naša kompanija će nastaviti saradnju sa lokalnim institucijama i u narednom periodu, prvenstveno vodeći računa o najugroženijima. I dalje ćemo pružati podršku mladim talentima, a srednjoškolcima omogućavati da u našem proizvodnom pogonu steknu nova praktična znanja. Želja nam je da vlastitim primerom pokažemo da se stalnim radom i učenjem može postići još više – objašnjava Nebojša Dragičević, direktor „IGB Automotive“ iz Inđije.

Tokom prošle godine „IGB Automotive“ obučio je i zaposlio 50 radnika i proizveo osam miliona grejača za automobilska sedišta, kojima će biti opremljeno preko tri miliona vozila u celom svetu. Grejači iz Inđije ugrađuju se u najkvalitetnije putničke automobile svetski poznatih kompanija, kao što su „Mercedes“, „BMW“ i „Porše“. Osim grejača za automobilska sedišta, u fabrici se proizvode i grejači za volane, a uskoro, kako najavljuju u kompaniji, započeće i proizvodnja komponenti neophodnih u izradi grejača za sedišta. Kako navodi Dragičević, za ovu godinu postavljeni su veoma visoki ciljevi. „Planira se proizvodnja od deset miliona grejača za automobilska sedišta, zapošljavanje još sto novih radnika, nastavak obrazovanja i obuke zaposlenih, kao i uvođenje novih tehnologija…“

– Po dolasku u Inđiju zaposlili smo žene konfekcionare i radnice koje su ostale bez posla nakon 20 i više godina radnoga staža. Svi osim naše kompanije su bežali od iskusnih i „istrošenih“ radnica. Međutim, dobrom obukom, međusobnim poverenjem i odgovornom socijalnom politikom, upravo te „istrošene“ radnice sada u našoj kompaniji postižu izvrsne proizvodne rezultate i ostvaruju vrhunsku profitabilnost – ističe direktor Dragičević kao suštinu poslovnog uspeha svoje kompanije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор