Nemačkim privrednicima će za oporavak trebati oko 11 meseci

Najnovije istraživanje nemačkog instituta Ifo pokazuje da privrednici ove zemlje očekuju da će za oporavak njihovog poslovanja nakon haosa nastalog zbog pandemijhe korona virusa biti potrebno oko 11 meseci.

Nemačke kompanije u uslužnom sektoru očekuju da će njihov oporavak trajati 11,7 meseci, u građevinskom sektoru predviđaju da će ovaj proces trajati 11,1 mesec, u maloprodajnom sektoru 10,3, a u industriji 10,1 mesec, pokazuju rezultati ovog istraživanja.

Ekonomska kriza usled pandemije posebno je teško pogodila putničke agencije i hotele koji očekuju normalizaciju poslovanja tek za 14,6 do 16 meseci, a predviđa se da će oporavak najduže trajati u sektoru umetnosti i zabave, gotovo punih 18 meseci.

Nasuprot svemu ovome, nemačke kompanije prognoziraju da bi sektor bezbednosnih usluga trebao da se oporavi već do kraja ove godine, prenosi Index.

– Mnoge kompanije čeka još dug put do normalnosti. Nakon što budu ukinuta sva javna ograničenja, moraće se još nositi sa njihovim posledicama – smatra istraživač Instituta Ifo Klaus Volrabe.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор