Kvalitet života u nemačkim pokrajinama veoma različit!

Nemačka medijska kuća Funke prenosi delove izveštaja Komisije Nemačke pod nazivom „Jednaki životni uslovi“, u kojima se navodi da između pojedinih nemačkih pokrajina postoje velike razlike u kvalitetu života.

„Između pojedinih nemačkih pokrajina postoje značajne razlike u primanjima, mogućnostima zapošljavanja, saobraćajnoj i telekomunikacionoj povezanosti i temeljnom snabdevanju“, navodi se u izveštaju Komisije Nemačke.

Prema mišljenju autora izveštaja, Savezna vlada bi treblo da uvede promene u politici regionalne razvojne pomoći koju više ne bi trebalo raspoređivati „prema stranama sveta, već prema potrebama razvoja“, prenosi Hina.

Izveštaj je pokazao da su nedostaci u razvoju primetni i u mnogim delovima zapadne Nemačke, pored toga što istočnonemačke savezne pokrajine i dalje, nakon 30 godina od pada Berlinskog zida, spadaju u nerazvijenija područja zemlje.

Savez nemačkih gradova i opština je od Savezne vlade zatražio da deluje protiv tog fenomena, za koji kažu da je „sudbonosan za budućnost zemlje“.

– Očekujemo da se konačno preduzmu odlučujući koraci kako bi se približili cilju jednakih životnih uslova u svim dijelovima Nemačke. U nekim delovima zemlje građani osećaju kao da su „ostavljeni na cedilu“ – izjavio je direktor Saveza gradova i opština Gerd Landsberg, a prenosi dnevnik Pasauer Noje Preše.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор