Nemački Ziehl-Abegg jača proizvodnju štedljivih elektromotora

I pored toga što virusna pandemija hara svetom, a ekonomska kriza sve više uzima danak, nemačka kompanija „Ziehl-Abegg“ pokreće novu investiciju kojom će proširiti proizvodnju svojih štedljivih elektromotora i ventilatiora.

– Svetskom tržištu će i u budućnosti trebati visokokvalitetni elekrtomotori i ventilatori. Zbog toga je naš koncern odlučio da investira u proširenje proizvodnog pogona u mestu Kupfercel, a vrednost investicije iznosi 16 miliona eura – saopštio je direktor kompanije Peter Fenkl, a prenosi agencija Tanjug.

On je objasnio da je i ovo preduzeće pogođeno ekonomskom krizom izazvanom pandemijom korona virusa, ali da je natprosečni rast obrta kompanije od 8,6 posto u prošloj godini obezbedio odličnu osnovu za dalji rad i ulaganja. On je najavio da će se u novom fabričkom pogonu proizvediti štedljivi elektromotori najnovije generacije.

– Dugovečni i efikasni elektromotori su više od 100 godina naša osnova poslovanja, iako se pored toga bavimo i bioničkim dizajnom ventilatora. Kada korona epidemija i njome prouzrokovana ekonomska kriza prođu, možemo imati dobar start sa našom novom investicijom – naglasio je Fenkl.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор