Nemački „WTA“ tuži zrenjaninski „Vodovod“

made-in-germany-rs-wte-wassertechnik

Memačko-austrijski konzorcijum „WTA“ najavio je da će tužiti zrenjaninsko Javno komunalno preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ zbog raskida ugovora o izgradnji postrojenja za prečišćavanje vode.

Tužba će biti podignuta zbog neosnovanog i pravno neutemeljenog raskida ugovora, a preko pravnog punomoćnika, advokatske kancelarije Karanović i Nikolić, saopšteno je iz kompanije „Vasertehnik“, koja je nosilac konzorcijuma, prenosi „Danas“.

O svemu ovome obavešten je i zrenjaninski „Vodovod“, uz napomenu da će nemačka firma iskoristiti sva raspoloživa sredstva kako bi zaštitila svoje interese.

– Imajući u vidu da je, pored svih uloženih napora WTA da se projekat što efikasnije i brže realizuje, Vodovod u toku realizacije projekta u više navrata grubo prekršio ugovorne obaveze, kao i da je odbijao komunikaciju i saradnju sa WTA, ovim putem vas obaveštavamo da ćemo preduzeti sva pravno raspoloživa sredstva u cilju zaštite interesa našeg klijenta – navodi u opomeni pred utuženje pravni punomoćnik Ana Stanković.

U projekat izgradnje postrojenja za preradu vode u Zrenjaninu „WTA“ je uložio višemilionske iznose, te je prinuđen da zahteva naknadu štete i izgubljene dobiti, kako zbog povraćaja uloženih sredstava, tako i zbog narušavanja reputacije kroz medije, rečeno je u opomeni pred tužbu i naglašeno da nijedan od razloga navedenih za raskid ugovora ne može da se stavi na teret „WTA“.

Zrenjaninsko JKP „Vodovod i kanalizacija“ raskinulo je ugovor sa WTA na osnovu odluke Skupštine Zrenjanina od 28. marta ove godine. Na hitnoj sednici Skupštine, održanoj 25. aprila istaknuto je da se uopšte ne zna da li će nemačka kompanija tužiti grad Zrenjanin koji se, kako je tada najavljeno, sprema za raspisivanje novog tendera za rešavanje prečišćavanja pijaće vode.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор