Nemački turizam uvodi kampovanje na jednu noć

Inovativni Nemci iz okruga Valdshut još su prošlog leta počeli da uvode novu turističku ponudu kampovanja za jednu noć, kako bi iskoristili trenutni procvat kampinga i istovremeno smanjili sve veći broj divljih kampera.

– Poljoprivrednici, privatnici i zajednice stavili su svoje livade i parking prostore na raspolaganje za šator ili kamper na jednu noć, te ponudili dodatne usluge kao što su sanitarni čvorovi, prostor za roštilj i drva za ogrev, doručak ili užina. Kampovi za jednu noć brzo su stvorili široku mrežu jednostavnih i prirodnih smeštajnih kapaciteta za planinare, bicikliste i kampere, čime je dopunjena ponuda službenih kampova u regiji – javlja Jerko Sladoljev iz Top Campinga u Poreču, a prenosi Glas Istre.

Ovaj koncept će se, kako kaže Sladoljev, proširiti i na celi Švarcvald, a po nekim izvorima i na celu Nemačku. Radi približavanja turista prirodi, stvorena je i digitalna platforma sa kontakt-podacima koja prikazuje više od 1.700 parkirnih mesta, kampove i mesta za postavljanje šatora.

Inače, pored Nemaca, sličnu inicijativu je pre tri godine pokrenula i Italija sa svojim konceptom slobodnijeg kampovanja pod nazivom „garden camping“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор