Nemački „TisenKrup“ najavljuje profit

made-in-germany-rs-thyssenkrupp

TisenKrup (ThyssenKrupp AG) nemački gigant iz oblasti teške industrije, objavio je prognozu po kojoj će se nakon dugogodišnjih gubitaka, tokom ove godine vratiti na put ostvarivanja profita, zahvaljujući opsežnom programu restruktuiranja, koji je već počeo da pokazuje rezultate, prenosi agencija „Frans pres“.

Kompanija čija poslovna godina se računa od oktobra do septembra meseca, navodi da je zadovoljna svojim poslovanjem u trećem kvartalu ove godine, odnosno tokom poslednja tri meseca, zaključno sa junom. U posmatranom periodu grupacija je ostvarila neto profit iz poslovanja u visini 40 miliona eura, u poređenju sa sa gubitkom od 398 miliona eura u istom periodu prošle godine. Ovogodišnji prihodi kompanije porasli su za osam posto, dostižući nivo od 10,74 milijarde eura.

– Transformacija naše kompanije donosi plodove. Nakon snažnog rasta u trećem kvartalu, izvršni odbor grupacije optimističan je u pogledu poslovne 2013-14. godine – istakao je izvršni direktor „TisenKrup –a“ Hajnrih Hizinger.

Nemačka kompanija očekuje da će u ovoj poslovnoj godini čak udvostručiti profit iz svog poslovanja u prošloj godini, koji je iznosio 586 miliona eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор