„Er Berlin“ ostvario profit u drugom kvartalu

made-in-germany-rs-air-berlin-logo

Er Berlin (Air Berlin PLC & Co. Luftverkehrs KG) – druga najveća nemačka aviokompanija, vratila se u drugom tromesečju ove ogodine na staze ostvarenja profita.

Ovaj avioprevoznik istovremeno je obećao da će do kraja tekuće godine sprovesti obiman program restrukturiranja svog poslovanja, javlja agencija „Frans pres“.

Tokom perioda april-jun 2014. godine „Er Berlin“ je zabeležio neto profit iz poslovanja u visini od 8,6 miliona eura, u poređenju sa gubitkom od 38 miliona eura koliko je on iznosio u istom periodu prošle godine. Ukupni prihodi kompanije porasli u drugom kvartalu ove godine za 2,9 posto, dostižući iznos od 1,146 milijardi eura.

Na konferenciji za medije, na kojoj su predstavljeni kvartalni rezultati, izvršni direktor „Er Berlin-a“ Volfgang Prok-Šauer izjavio je kako je kompanija uspela da unapredi svoj neto rezultat, kao i da njihovi operativni rezultati izgledaju u ovom trenutku bolje nego pre godinu dana. Kako je tom prilikom istakao izvršni direktor, kompanija je odlučna u nastojanju da se restrukturira kako bi osigurala održiv profit u periodu od tri godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор