Nemačka vraća na posao penzionisane doktore

Kako bi se suzbilo širenje korona virusa, nemačka vlada je odlučila da u većini saveznih pokrajina zatvori škole i vrtiće do posle aprilskih uskršnjih praznika, a ministar zdravlja istovremeno poziva penzionisane medicinare i studente da pomognu u lečenju obolelih.

U Nemačkoj je do sada od novog korona virusa obolelo 3.062 ljudi, zbog čega je premijer Bavarske Markus Zeder izjavio da je „izazov ogroman“, prenosi agencija Tanjug.

U skladu sa novom odlukom vlade, u Berlinu će škole i dnevni centri postepeno biti zatvarani počev od ponedeljka, dok će javni prevoz biti redukovan na minimum, saopštio je gradonačelnik nemačke prestonice Mihael Miler.

Nemački ministar zdravlja Jens Špan je uputio pismo bolnicama od kojih traži da, u slučaju da im se prijavi previše pacijenata kojima treba hospitalizacija, pozovu penzionisane lekare i medicinske sestre i ponovo ih obuče za rad. On je pozvao bolnice da budu spremne i za pripremu studenata medicine za eventualno uključivanje u brigu o obolelima, prenosi Bild.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор