Nemačka firma daje 5.000 € radnicima koji se vakcinišu

Nemačka kompanija “Bether AG”, za proizvodnju kancelarijske opreme, sa sedištem u mestu Jena, isplatila je svojim vakcinisanim radnicima po 5.000 eura premije, što je podiglo stopu vakcinacije za čak 30 posto, prenosi dnevnik “Virtšaftsvohe”.

Dok nemačka država ne daje podsticaje za vakcinaciju pojedine nemačke firme su odlučile da novcem navedu zaposlene da se vakcinišu protiv koronavirusa.

Naime, kada je kompanija pokrenula akciju u novembru prošle godine, 60 poto od oko 550 zaposlenih već je bilo vakcinisano, a kada je akcija završena polovinom januara stopa vakcinisanosti je dostigla 88 procenata. Ova akcija je kompaniju koštala ukupno 2,5 miliona eura.

– To je stopa koju smo želeli da dostignemo – rekao je direktor kompanije Bether Danilo Fraziak i poručio da akcija predstavlja investiciju u zdravlje zaposlenih.

Pozitivan efekat ove akcije vrlo brzo se pokazao po broju obolelih u firmi, s obzirom na to da je, usled infekcije korona virusom, u novembru bilo otvarano do deset bolovanja dnevno, a u poslednjih šest nedelja nije bilo nijednog slučaja zaražavanja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор