Nakon teškog perioda akcije Adidasa skočile

Akcije Adidasa skočile su ove godine za 44,5 posto, nakon teškog perioda posle raskida ugovora sa Kanye Westom zbog njegovih kontroverznih izjava, i povlačenja sa tržišta Kanyeve linije proizvoda „Yeezy“, vredne 1,3 milijarde dolara.

Ove godine nemački proizvođač sportske opreme je uspeo da obnovi poslovanje, s obzirom na to da je globalni „lockdown“ uveliko iza nas, a sa njim i vreme kada ljudi nisu kupovali sportsku opremu i odlazili na igrališta i u teretane.

Deo problema odnosio se i na usporavanje ekonomskog rasta u Kini, budući da su nedavna negativna revizija prognoze ekonomskog rasta, u kombinaciji sa problemima na tržištu nekretnina, zabrinuli investitore. Međutim, rast Adidasa u Evropi je ostao jak u periodu nakon Kovida, a i potražnja iz Kine je sada porasla.

Pored toga, kompanija je ipak uspela da proda Yeezy patike za 500 miliona dolara, a verovatno će uspeti da se izbori i sa ostatkom zaliha. Glumica Jenny Ortega je sa svojom kolekcijom postala lice Adidasa, što je pomoglo kompaniji u ekspanziji na američkom tržištu na kojem suvereno vlada kompanija Nike.

Prema poslednjim prognozama Dojče banke (Deutsche Bank) cena akcija Adidasa trebalo bi da dostigne nivo od 225 eura, prenosi b92.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор