Nova „koža“ za sportiste stiže iz Adidasa

Nemački proizvođač sportske odeće „Adidas“ je u saradnji sa američkom agencijom za svemirska istraživanja „NASA“, izradio tehnološki najmodernije sportsko odelo, pod nazivom „alfaskin“.

Nova „koža“ za sportiste je plave ili tamnobraon boje i prijanja uz telo, a omogućava im da se tokom treninga i takmičenja osećaju udobnije i da ostvaruju bolje rezultate na terenu. Ovo „revolucionarno“ odelo prvi će poneti Fudbaler Barselone Luis Suarez, NBA zvezda Demijan Lilard i košarkašica Njeka Ovgumike.

Projekat na kom se godinama radilo u laboratorijama širom sveta usavršen je uz upotrebu tehnologije „Aramis“, koju je NASA koristila za istraživanje spoljašnjih delova svemirskih letelica. Zapravo se radi se o 3D mapiranju nekog objekata uz pomoć kamera i senzora koji se pomeraju i sakupljaju informacije brzinom od čak 500 frejmova u sekundi.

Inženjeri iz Adidasa su tu tehnologiju iskoristili za mapiranje sportista tokom njihovog kretanja na terenu, odnosno za analiziranje svakog detalja u njihovim pokretima, kako bi se stvorio novi vrhunski proizvod, prenosi „RTS“.

U odnosu na ranije slične proizvode, alfaskin je napravio najveći pomak po pitanju najmodernijeg kinetičkog dizajna koji eliminiše šavove, trenje ili bilo šta što može da ometa sportiste tokom pokreta.

U Adidasu kažu da koža i ovo sportsko odelo praktično postaju jedno. Pri tom, o inovativnosti govori i podatak da je u izradu ovog odela uključena specijalna vrsta tkanina sa titanijumom i 3D aluminijumskim sferama koje hlade telo i održavaju optimalnu temperaturu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор