Najplaćeniji mini-poslovi u Nemačkoj

Ljudi koji u Nemačkoj rade mini-poslove (mini job) imaju mesečni limit zarade od 520 eura i najčešće minimalnu naknadu po radnom satu. Međutim i za mini-poslove važi pravilo da što je veća naknada, manje je radno vreme, piše Fenix magazin.

Na primer, ukoliko želite da radite kao konobarica ili konobar, možete očekivati naknadu od minimalnih 12 eura po satu, bez bakšiša. To bi značilo da, ako biste želeli da zaradite svih 520 eura, morali biste da radite 43 sata mesečno. Stoga je isplativije naći posao sa manjim radnim vremenom.

S obzirom na to da je dilema kako pronaći bolje plaćene mini-poslove, specijalizovani nemački mediji su uporedili bruto cene radnog sata i naveli 7 takvih najbolje plaćenih malih poslova.

Ako biste radili kao statista ili sporedni glumac, odnosno preuzimali manje uloge na filmu, televiziji, u pozorištu ili reklamama, u proseku biste zarađivali 29 eura na sat, pa bi za 520 eura mesečno trebalo da radite ne više od 18 sati.

Predavač je rašireno i dobro plaćeno zanimanje u kojem možete računati na 28 eura po satu. Preduslov je, naravno, visoka stručnost iz predmeta koji predajete, a u ovom slučaju je dovoljno samo 19 sati mesečno da biste ostali unutar ograničenja zarade od mini-posla.

Promoter je takođe jedan takav posao, tokom kog reklamirate neke proizvode kompanija ili organizacija. Ako se ne bojite da prilazite nepoznatima i stojite iza reklamiranog proizvoda, od ovog posla možete zaraditi 23 eura po satu, a za 520 eura treba raditi 23 sata mesečno.

Kao garderober treba da brinete o garderobi glumaca ili pomažete pri oblačenju u luksuznim buticima. Na ovom poslu može da se zaradi oko 21 euro po satu, što znači da ako to želite da radite kao mini-posao, za zaradu od 520 eura potrebno je 25 sati mesečno.

Kao prevodilac možete da preuzimate posao po narudžbi i obično se puno radi od kuće, uz preduslov dobrog poznavanja jednog ili više stranih jezika. Ako se prihvatite ovog mini-posla zaradićete 21 euro po satu, a omogućiće vam da platu od 520 eura ostvarite uz 25 sati rada mesečno.

Ukoliko volite da boravite na otvorenom, možete raditi kao turistički vodič koji informiše turiste o znamenitostima i istoriji grada. Za to možete očekivati satnicu od 26 eura, odnosno 26 sati rada mesečno za platu od 520 eura.

Ako želite da radite u miru, mini-posao možete raditi u Deutsche Postu ili nekoj drugoj poštanskoj kompaniji, pre svega na sortiranju pošiljaka i pripremi za slanje. Na ovim poslovima obično se može zaraditi 16 eura po satu, pa za zaradu od 520 eura treba raditi 33 sata mesečno.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор