Nagli pad vrednost bitkoina i ethera

Vrednost bitkoina juče ujutru je naglo pala za više od 10 procenata, na nivo od blizu 43.000 dolara, da bi se nakon toga podigla na oko 47.600 dolara. I pored toga, vrednost najpopularnije svetske kriptovalute je u poslednjih 48 sati pala za više od 16 posto, navodi Koindesk.

Takođe, i cena ethera je istovremeno pala za više od 10 posto, na najniži nivo od blizu 3.500 dolara, da bi se nešto kasnije vratila na blizu 3.888 dolara. Druga najvrednija digitalna kovanica na svetu, izgubila je više od 14 procenata svoje vrednosti u poslednjih 48 sati. U odnosu na svoju najvišu cenu od blizu 69.000 dolara, postignutu početkom prošlog meseca, bitkoin je do sada izgubio više od 20 posto vrednosti.

Sadašnji pad vrednosti bitkoina na najniži nivo od kraja septembra podstaknut je neizvesnošću koju su podstakle informacije o novom omikron soju korona virusa, ali i rastućom nelagodom američkih Federalnih rezervi (FED zbog visoke inflacije. Naime, predsednik FED-a DŽerom Pauel je prošle sedmice povukao reč “prolazno” iz rasprave o inflaciji, što je izazvalo dodatne nestabilnosti na tržištima, piše Seebiz.

Ipak, ovu situaciju neki koriste kao priliku da “kupe kad je jeftino”, pa je tako predsednik Salvadora Najib Bukele saopštio da je njegova država realizovala još jednu kupovinu od 150 bitkoina za oko 48.700 dolara po virtuelnoj kovanici.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор