ZF zapošljava u Novom Sadu 150 inženjera

Nemačka kompanija ZF Serbia zapošljava u svom pogonu i inženjerskom centru u Pančevu 1.100 radnika različitih profila, a sada planira da u Novom Sadu zaposli još 150 inženjera koji će razvijati najkompleksnija napredna rešenja za električne automobile.

Kao deo ZF Grupacije, vodeće globalne tehnološke kompanije u oblasti elektro mobilnosti, koja za premium brendove u auto-industriji proizvodi delove, komponente i industrijsku tehnologiju, ZF Serbia planira da u svom novom razvojno-istraživačkom centru u Novom Sadu zaposli 150 inženjera iz oblasti mehatronike, mašinstva i razvoja softvera.

Oni će dobiti priliku da rade u jednom od najsavremenijih tehnoloških centara u našoj zemlji, gde će im biti omogućeno da dalje unapređuju svoja znanja razvijajući novu generaciju energetske elektronike za primenu u pogonskim sistemima električnih automobila, prenosi B92.

U svetu raste potražnja za električnim motorima, a budućnost je u električnim i hibridnim vozilima. Od 2017. do 2020. godine izvoz električnih i hibridnih vozila iz Evropske unije porastao je pet puta. U zapadnoj Evropi je za prvih pet meseci ove godine udeo električnih automobila u ukupnoj masi novoregistrovanih vozila iznosio 8 posto (356.000), što je više nego u celoj prethodnoj godini.

Pojedini automobilski giganti planiraju da do 2035. godine prestanu sa proizvodnjom motora s unutrašnjim sagorevanjem, zbog čega e-mobilnost sve više postaje njihova glavna orijentacija i osnovna delatnost. Automobilska industrija je prinuđena da razvija inovativna rešenja koja će odgovoriti kako na strategije i propise o smanjenju zagađenja, tako i na sve veće zahteve tržišta za električnim i hibridnim vozilima. U pančevačkoj fabrici, ZF razvija i već nudi različita rešenja za električne i hibridne motore nove generacije.

Kompanija ZF elektrifikuje praktično sve – od bicikala do teških kamiona. Ekspertiza na ovom polju izuzetno je tražena za sve tipove vozila i tek će biti tražena u budućnosti. Sa Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu i mašinskom srednjom školom u Pančevu ZF Srbija već sarađuje, a u cilju podrške mladim inženjerima u započinjanju profesionalne karijere kompanija je pokrenula i program dualnog obrazovanja koji će omogućiti razvoj kadrova kroz sticanje znanja u okviru formalnog školovanja, a kasnije i u samoj kompaniji.

Budući zaposleni inženjeri u novom razvojno-istraživačkom centru u Novom Sadu biće u prilici da razvijaju inovativna rešenja u domenu energetske elektronike za primenu u pogonskim sistemima, što će budućnost mobilnosti učiniti još boljom i čistijom.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор