Na prodaju „Tanjug“ i još 10 medija

made-in-germany-rs-tanjug

Agencija za privatizaciju Republike Srbije objavila je Javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učešće u privatizaciji 11 medija, među kojima je i novinska agencija „Tanjug“.

Pored „Tanjuga“, na spisku za privatizaciju našli su se i Informativno javno preduzeće „Preševo“, Javno informativno preduzeće „Ivanjički radio“, Javno preduzeće za informativnu delatnost „Radio-televizija Opštine Kovačica“, Javno preduzeće „Informativni centar Kosjerić“, Javno preduzeće „Radio Ćićevac“, Javno preduzeće „Informativni pres centar Opštine Vladičin Han“, Javno preduzeće za informisanje „Informativni centar Odžaci“, Javno preduzeće „Štampa, radio i film, Bor“, „Informativni centar Bački Petrovac“, Javno preduzeće za informisanje i marketing „TV Ljig“, prenosi agencija „Beta“.

Krajnji rok za dostavljanje pisama o zainteresovanosti je 3. novembar ove godine. Pored podataka o investitoru i preduzeću za koje se iskazuje interesovanje, pismo treba da sadrži i preciznije informacije o nameri za privatizaciju, kao što su okvirni investicioni program i plan poslovanja.

Ovim javnim pozivom Agencije za privatizaciju obuhvaćeni su mediji i preduzeća koja se bave informisanjem, a za koje je pokrenuta inicijativa nakon stupanja na snagu Zakona o privatizaciji. Prethodnim javnim pozivom za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za 502 preduzeća iz portfelja Agencije za privatizaciju, bila su obuhvaćena i 73 medija, odnosno preduzeća čija je delatnost informisanje i komunikacija.

Rok za privatizaciju medija u Srbiji je 1. jul 2015. godine, a sam postupak će biti usklađen sa Zakonom o javnom informisanju, koji predviđa privatizaciju medija prodajom kapitala, ali i očuvanje delatnosti u trajanju od pet godina nakon privatizacije. Za medije koji ne budu privatizovani do ovog roka predviđen je prenos kapitala zaposlenima u vidu besplatnih akcija.
Ukoliko zaposleni ne prihvate besplatne akcije, njihov medij će prestati da postoji i biće brisan iz Privrednog registra.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор