Na Novosadskom sajmu počela Auto-moto berza

Na Novosadskom sajmu danas je počela peta po redu Auto-moto berza, koju organizuju Savez vozača Vojvodine i Novosadski sajam, a koja će trajati do nedelje 10. septembra. Novina ovogodišnjeg programa je povratak prodavaca novih automobila koji će se posetiocima predstaviti u Hali „Master“.

– Biće prikazano više od 15 brendova automobila i preko 20 brendova motocikala, a biće prostora i za biciklove. Od ove godine i kamping je jedna od interesantnih tema koja će biti dodatno ispromovisana. U Hali 1 nas očekuje ostali deo programa, kao što su oldtajmeri, klubovi, udruženja, predstavnici javnih preduzeća, alati i sve ono sekundarno u auto industriji. U Auli nas očekuje najbolje što se tiče Auto moto berze, a na otvorenom prostoru će biti Izložba kamiona i prateće opreme, kao i takmičenje vozača (TRUCK SHOW) – objasnio je predsednik Saveza vozača Vojvodine Marko Topo.

On je najavio da posetioce očekuje veliki broj atrakcija, drift programi, karting staza za najmlađe, kao i poseban segment posvećen bezbednosti u saobraćaju. Kako je istakao, ova priredba postaje druga po veličini manifestacija u našoj zemlji, koja promoviše saobraćaj i automobilizam, a i regionalno je prepoznata, zbog čega će na njoj ove godine biti izlagači iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Bulajić je potvrdio da će Grad i dalje podržavati ovu manifestaciju.

– Za nas je značajno što ovakvi skupovi pružaju priliku da približimo mladima temu bezbednosti u saobraćaju. Vrlo dobro znamo da statistika saobraćajnih nezgoda u Srbiji generalno nije baš naklonjena mladim učesnicima u saobraćaju. Slična je situacija i u Novom Sadu – poručio je Bulajić i dodao da će mladima koji dođu na manifestaciju biti pružene osnovne informacije o načinima zaštite u saobraćaju, kao i dodatna edukacija, prenosi agencija Tanjug.

Na Auto moto berzu se može doći u petak od 12 do 19 časova, kada će ulaz za učenike osnovnih i srednjih škola biti besplatan. U subotu će sajam raditi od 10 do 20, a u nedelju od 12 do 18 sati, a cena pojedinačne ulaznice iznosi 400 dinara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор