Mladi Nemci štede više od proseka!

made-in-germany-rs-kasica-prasica-eu

U odnosu na svoju zaradu, mladi Nemci štede znatno više u poređenju sa nemačkim prosekom, pokazali su rezultati ankete, koje su objavili nemački mediji.

Prema ovom istraživanju mladi u Nemačkoj već na početku svog samostalnog života počinju da štede za starost. Od 464 eura, koliko im prosečno ostane kada namire najamninu za stan i troškove života, oni u proseku uštede čak 126 eura mesečno, prenosi agencija “Tanjug”.

Mladi u Nemačkoj, pre svega, štede za vozačku dozvolu, kupovinu automobila, putovanja, kupovinu elektro-tehničke robe, ali i za starost. U grupi mladih do 25 godina kvota štednje iznosi 27 posto, što je čak tri puta više nego u privatnim domaćinstvima, objašnjavaju u “Dojče banci”.

U Nemačkoj dve trećine mladih štedi novac na konvencionalan način, odnosno stavljajući ga na štednu knjižicu, dok se svega 12 posto njih odlučuje za kupovinu akcija ili za štednju u fondovima. Svaki četvrti mladi Nemac, preciznije oko 23 posto njih, štedi za obrazovanje, a 17 procenata započinje štednju za starost.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор