„Mercedes“ napravio mašinu snova za video igru!

made-in-germany-rs-mercedes-sl-300
Kompanija „Mercedes“ predstavila je koncept futurističke verzije čuvenog automobila „300SL“ iz 1952. godine. Ipak, nećete moći da ga kupite, jer je dizajniran samo za kompjutersku igru.

Nakon predstavljanja automobila iz klase S kupe na Sajmu automobila u Frankfurtu, nemačka kompanija je na Sajmu u Los Anđelesu 20. novembra predstavila koncept automobila „AMG Vižn Gran Turizmo“ koji je mnogima privukao pažnju.

Dizajniran za šesti nastavak kompjuterske igre „Gran Turizmo“, model „SLS AMG GT“ je moderna verzija trkačkog automobila „300SL“ iz 1952. godine. To što je dizajniran samo za igru i što ćemo njegove performanse moći da vidimo samo u virtuelnom svetu, nije sprečilo kompaniju da razradi koncept automobila iz snova do detalja.

Futuristička verzija ove mašine sa dobro poznatim vratima koja se otvaraju na gore, a koja su krasila i model „300SL“, karoserijom od aluminijuma, ima i ručno izrađen V8 motor i 585 konjskih snaga. Za ubrzanje od nula do 100 kilometara na čas, barem u teoriji, ovoj mašini potrebno je svega 3,5 sekundi, a maksimalna brzina koju može da razvije je 320 kilometara na čas!

Igra „Gran turizmo 6“ stiže u decembru, a „mercedes AMG Vižn Gran Turizmo“ moći ćemo, barem za sada, da vozimo samo u virtuelnom svetu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор