Lufthanza u trećem kvartalu na gubitku 1,26 mird. €

Nemačka nacionalna avio-kompanija Lufthanza saopštava da je u trećem kvartalu poslovala sa operativnim gubitkom od 1,26 milijardi eura, usled masovnih otkazivanja letova i troškova kompenzacije putnicima tokom trajanja pandemije korona virusa.

Kompanija, koja je u istom periodu prošle godine ostvarila dobit od 1,3 milijarde eura, ipak je uspela da u trećem tromesečju 2020. uspostavi neke letove i smanji troškove poslovanja, zbog čega je gubitak manji u poređenju sa drugim kvartalom, kada je iznosio 1,7 milijardi eura.

U prvih devet meseci ove godine operativni gubitak najvećeg nemačkog avio-prevoznika dostigao je ukupno 4,2 milijarde eura, dok je u istom periodu prošle godine kompanija ostvarila operativnu dobit od 1,72 milijarde eura, navodi se u saopštenju, a prenosi agencija Hina.

„Očekuje se da će potražnja za vazdušnim prevozom ostati slaba u dolazećim zimskim mesecima zbog globalnog širenja pandemije i povezanih ograničenja putovanja”, navode u Lufthanzi, uz tvrdnju da će ipak moći da se nose sa daljim problemima vezanim za aktuelnu pandemiju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор