Lidl u Lapovu otvorio svoj drugi logistički centar

Nakon logističkog centra u Novoj Pazovi, nemački trgovinski lanac Lidl otvorio je i svoj drugi po redu logistički centar u našoj zemlji, u šumadijskoj opštini Lapovo, uz auto-put Beograd–Niš, u čiju je izgradnju uložio 70 miliona eura.

Jedan od najvećih evropskih trgovinskih lanaca, koji je u sastavu Švarc grupacije, nastavlja na ovaj način da širi svoje poslovanje u našoj zemlji, kreiravši nova radna mesta za još 250 ljudi, prenosi RTS.

Novi logistički centar Lidla u Lapovi prostire se na 57 hiljada kvadratnih metara i ima kapacitet za skladištenje više od 35.000 paleta i 130 rampi za utovar i istovar robe. Kako je rečeno, gradilo ga je oko sedamdset domaćih kompanija po međunarodnim standardima zelene gradnje sa „Leed gold“ sertifikatom. S tim u vezi, na krov objekta postavljeno je 10.000 solarnih panela, što će logističkom centru obezbediti snabevanje energijom iz obnovljivih izvora.

U kompaniji kažu da je novi logistički centar u Lapovu namenjen bržem i kvalitetnijem snabdevanju rastuće maloprodajne mreže Lidla u Srbiji. Nemački trgovinski lanac je svoje prve prodavnice u našoj zemlji otvorio 2018. godine i sada već ima ukupno 61 maloprodajni objekat sa oko 3.000 zaposlenih.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор