Kragujevac postaje visoko-tehnološki centar Balkana

Kompanija Solaris Alfa SNM gradi jedan od najsadržajnijih tehnoloških parkova na Balkanu, na prostoru nekadašnjeg Vojno-tehničkog zavoda u Kragujevcu, upravo tamo gde je i započela industrijalizacija moderne srpske države.

Vlasnik ove kompanije Nikola Vrućinić kaže da će projekat dati nemerljivi doprinos razvoju Kragujevca i obezbediti gradu ogroman finansijski i reprezentativni status, prenosi eKapija.

– Ono u šta smo sigurni i vizija koju zajednički imamo je da Kragujevac od industrijskog preraste u visokotehnološki centar Balkana, a sigurni smo da će postati i srpska Silikonska dolina – poručio je Vrućinić.

Prema planovima, u novom tehnološkom centru će, pored regionalnih centara domaćih i globalnih IT kompanija, postojati i startup inkubator, edukaciona akademija za programere, muzej inovacija i regionalni konferencijski centar namenjen obukama, prezentacijama i promociji mladih inženjera.

Kako je najavljeno, među prvim zakupcima ekskluzivnog prostora biće i kompanija HTEC Group, jedna od najbrže rastućih kompanija u Jugoistočnoj Evropi, koja već posluje u Kragujevcu, Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Nišu, Banja Luci, Sarajevu, Rumuniji, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji i drugim lokacijama u Zapadnoj Evropi i SAD, zapošljava više od 2.200 visokokvalifikovanih inženjera i sarađuje sa najvećim svetskim kompanijama i projektima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор