Nove CNC mašine za kragujevački trening centar

Srednja stručna škola u Kragujevcu je dobila dve nove CNC mašine za potrebe trening centra, u kojem će se polaznici obučavati za rad na mašinama sa kompjuterskim upravljanjem.

Kragujevački CNC trening centar je projekat vredan 20 miliona dinara, a realizuje ga bivša Politehnička škola u saradnji sa još sedam renomiranih kompanija, lokalnom samoupravom i Nemačkom organizacijom za međunarodnu tehničku saradnu (GIZ).

Obuku za rad na dve najsavremenije industrijske CNC mašine za obradni centar i strug, ove godine će biti u prilici da završi ukupno 50 mladih, nezaposlenih Kragujevčana. Oni će biti organizovani u četiri grupe, a nakon uspešno završene obuke biće im znatno povećane kompetencije, a samim tim će im porasti i šanse za pronalaženje posla.

Interesovanje za CNC radnicima iskazale su i kompanije koje su podržale ovaj projekat, što polaznicima obuke otvara i mogućnost zapošljavanja upravo u tim kompanijama, prenosi RTK.

Srednja stručna škola u Kragujevcu će, pored đaka koji će se kroz praksu za ova zanimanja obučavati u okviru redovne nastave, obuke za rad na najsavremenijim CNC mašinama organizovati i za nezaposlene sugrađane, ali i za zaposlene koji to budu želeli.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор