Kopaonik biznis forum posvećen održivom razvoju

U organizaciji Saveza ekonomista Srbije, juče je na Kopaoniku počeo 29. Kopaonik biznis forum, čija je centralna tema „Srbija 2030: Agenda održivog razvoja“, javlja agencija Beta.

Dogođaj će tokom četiri dana, odnosno do 9. marta, okupiti oko 1.000 zvanica, dok će tokom tri plenarne sesije i 33 panela oko 200 učesnika pokušati da da odgovore na najvažnije aktuelne ekonomske i društvene izazove sa kojima se Srbije suočava i sa kojima će se suočavati do 2030. godine.

Organizatori podsećaju da Kopaonik biznis forum predstavlja platforma za argumentovanu, konstruktivnu raspravu i kritičku analizu svega do sada urađenog, kao i dobra prilika za definisanje održive ekonomske politike Srbije.

Učesnici će imati prilike da čuju mišljenje vodećih domaćih analitičara u vezi sa rezultatima ekonomske politike u Srbiji u 2021. godini, kao i sa prognozama ekonomske aktivnosti naše zemlje. Razmatraće se i digitalizacija, IT sektor, startap scena, dometi makroekonomske politike u Srbiji, održivi zdravstveni sistem, a najavljeno je i predstavljanje Indeksa reputacije srpske industrije.

Teme ovogodišnjeg Kopaonik biznis foruma biće i budućnost Evrope, ekološka održiva gradnja, energetska politika u Srbiji, infrastrukturna ulaganja, bezgotovinska plaćanja, zelena tranzicija, poljopivreda, regionalna saradnja, reforma poreske administracije, obrazovanje i analiza uslova poslovanja u Srbiji iz ugla investitora.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор