Kinezi preuzimaju nemački „Kraus Mafej“

made-in-germany-rs-kraussmaffei-group

Nemačku grupaciju „Kraus Mafej“ (KrausMaffei Group GmbH) preuzeće najveća kineska državna hemijska kompanija „Čajna nešnel kemikal“ (China National Chemical) za ukupno 925 miliona eura.

Predstojeća akvizicija najveća je investicija ikada jedne kineske kompanije u Nemačkoj, navodi se u saopštenju kineskog giganta koji je takođe poznat i pod nazivom „Kem Čajna“ (Chem China), prenosi agencija „Frans pres“.

Zajedno sa kompanijama „Guosin internešnel investment“ i „AGIC kepital“, Kem Čajna je osnovala konzorcijum kako bi preuzela nemačkog proizvođača od privatne investicione firme „Oneks korp“, objašnjava se u saopštenju Kem Čajne.

Frans pres podseća da je Kem Čajna prošle godine najavila preuzimanje i italijanskog proizvođača guma „Pirelija“, u sklopu ugovora vrednog 7,4 milijarde eura.

Nemački Kraus Mafej osnovan je još davne 1838. godine, i tada je prvobitno proizvodio železničke lokomotive i tenkove za vojsku, da bi se kasnije preorijentisao na industriju plastike, navodi francuska novinska agencija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор