„Keš za treš“ ponovo u Šapcu

made-in-germany-rs-reciklaza-elektro-uredjaja

Šabac je među prvim gradovima u Srbiji po predaji i otkupu starih električnih i elektronskih uređaja. Zbog velikog interesovanja Šapčana, karavan „Keš za Treš“ kompanije „Set reciklaža“ ponovo je posetio ovaj grad.

Dotrajali, stari uređaji godinama su smetali Nevenki Adamović i bespotrebno zauzimali prostor u njenom stanu. Na reciklažu je predala dva zamrzivača, veš mašinu i nekoliko malih kućnih aparata, za čiju prodaju je dobila novac.

– Oduševljena sam Set reciklažom za koju sam saznala preko sajta RTS-a. Ovi aparati nama godinama tu stoje, ne služe uopšte svrsi, a do sada nisam znala kome mogu da se predaju. Ovako ih Set reciklaža preuzima, i sve je odlično. Brinemo o ekologiji, čuvamo životnu sredinu, nema bacanja otpada u kanal, nema bacanja u reku – priča Nevenka Adamović iz Šapca, a prenosi RTS.

Set reciklaža za dotrajali veliki zamrzivač plaća 1.200 dinara, za veš mašinu 650 dinara, a za sitne kućne aparate 50 dinara po komadu.

– Građani koji su zainteresovani da predaju svoje uređaje, dovoljno je da nas pozovu na našu besplatnu fiksnu telefonsku liniju: 0800 250 000, i tom prilikom ostave spisak uređaja koje žele da predaju, kao i svoje lične podatke. Kada se iz određenog grada sakupi dovoljan broj poziva, ekipe Set reciklaže će izaći na teren, preuzeti uređaje i isplati im novac – objašnjava Aleksandra Nestorović iz Set reciklaže.

Sa nekoliko lokacija u Šapcu kamion Set reciklaže preuzeo je oko dve tone elktronskih i električnih aparata. Po stanovniku prosek sakupljenih starih uređaja u Srbiji je oko pola kilograma, dok je u Evropi ta brojka daleko veća.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор