I Srbija počinje sa popuštanjem kriznih mera

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u subotu uveče najavio skoro otvaranje radnji i ostalih trgovinskih objekata u našoj zemlji, ukoliko, kako je rekao, sve bude išlo kako je išlo za vikend.

On je rekao da će od utorka opet biti otvorene zanatske radnje, obućari, krojači, automehaničari, prodavnice tehničke robe, građevinskog materijala i slično, dok će od 27. aprila ponovo početi da rade i objekti koji imaju do 300 kvadratnih metara prostora, kao što su frizerski saloni, saloni lepote i teretane, ali će za njih morati da bude obezbeđena posebna zaštita.

Za hotele, banje, tržne centre, međugradski saobraćaj, restotrane i kafiće planirano je otvaranje između 3. i 10. maja, najavio je srpski predsednik uz napomenu da uslov za sve ovo predstavlja stabilizovanje situacije sa korona virusom, kao i da građani nastave da se pridržavaju propisanih bezbednosnih mera koje će takođe uskoro biti ublažene. Obrativši se građevinarima, Vučić ih je pozvao da od utorka krenu “punom parom” na posao u niskogradnji i visokogradnji.

– Pozivam ih da počnu da rade, imamo mnogo projekata, svuda ćemo imati radove. Krećemo da radimo punom parom da bismo investicijama uspeli da sačuvamo naš BDP za koji je MMF već rekao da će biti najveći u Evropi – rekao je Vučić i poručio da će Srbija imati najbolju ekonomiju u celoj Evropi na kraju ove i sledeće godine.

Od utorka, 21. aprila, uz obaveznu primenu svih mera zaštite počeće sa radom automehaničari i vulkanizeri, obućari, krojači, hemijska čišćenja, škole za obuku vozača, knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautičkom, tehničkom robom i građevinskim materijalom, zelene pijace (otvorene i zatvorene), kao i građevinarstvo (visokogradnja i niskogradnja).

Rad i dalje neće biti dozvoljen tržnim centrima, frizerskim salonima i salonima za negu lepote, teretanama i fitnes centrima, školama, fakultetima, vrtićima i ugostiteljskim objektima koji ne vrše dostavu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор