Humanitarni paketi za najugroženije Kragujevčane

Socijalno najugroženijim porodicama iz kragujevačkog naselja Aerodrom dodeljeno je 100 humanitarnih paketa pomoći od strane nemačke organizacije Prohuman, na čijem čelu je počasna građanka Kragujevca, doktorka Mirjana Andrejević Kri, koja se već godinama bavi humanitarnim radom.

Spisak porodica koje su dobile humanitarnu pomoć sastavio je na osnovu socijalne karte Centar za socijalni rad „Solidarnost“, a radi se o izbeglim i raseljenim licima, osobama sa invaliditetom i samohranim majkama. Paketi su sadržali različite artikle poput deterdženta, antibakterijskih sapuna, šampona, tečnosti za pranje posuđa i pribora za oralnu higijenu.

Kako prenosi RTV Kragujevac, pakete je u Kragujevac poslala humanitarka doktorka Mirjana Mima Andrejević Kri, koja već godinama unazad na različite načine pomaže Kragujevčane. Grad Kragujevac je prepoznao njeno milosrđe, te joj je svojevremeno dodelio zvanje počasne građanke. Iako Mirjana živi u Nemačkoj, ona nije zaboravila svoje sugrađane za koje je ovom prilikom izdvojila 2 hiljade eura za kupovinu sto ovakvih paketa.

– Ova pomoć, koja je stigla iz Nemačke, veoma je dragocena za ljude koji su socijalno ugroženi. Humanost je jedna od najdragocenijih ljudskih osobina, a „naše malo za nekoga može biti mnogo“ je krilatica koja se poslednjih godina stalno ponavlja – rekla je članica Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu Gordana Damnjanović.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор