Henkelov izveštaj o održivosti za 2017.

Nemačka hemijska kompanija “Henkel” je predstavila izveštaj o svojoj održivosti za 2017. godinu, u kome su prikazani izuzetno dobri rezultati kompanije na ovom polju.

Aktivnosti sa kojima se Henkel može pohvaliti jesu vodeća pozicija na međunarodnim rejting listama i indeksima, obuka više od 50.000 svojih zaposlenih za ambasadore održivosti i partnerstvo sa “Bankom plastike” na sprečavanju zagađenja okeana plastikom.

– U prošloj godini jasno smo pokazali napredak u implementaciji naše strategije održivosti i dostizanju njenih ciljeva. Ponosni smo što su mnoge međunarodne rejting agencije ocenile naša dostignuća odličnim ocenama i priznale Henkel kao jednu od vodećih svetskih kompanija u oblasti održivosti – istakla je Ketrin Menges, izvršna potpredsednica za ljudske resurse i predsednica Henkelovog Saveta za održivost.

U kompaniji naglašavaju da žele da ostvare održivu vrednost kako za svoje klijente i potrošače, tako i za celokupno društvo, uz istovremeno planirano utrostručivanje svoje poslovne efikasnosti do 2030. godine. Kako kažu, u protekloj poslovnoj godini kompanija je još jednom postigla konkretan napredak ka dostizanju svojih prelaznih ciljeva za 2020. godinu.

“U poređenju sa 2010. potrošnja energije i emisija ugljen-dioksida po toni proizvoda su se smanjili za 24%, količina otpada je smanjena po toni proizvoda za 32%, dok je potrošnja vode po opala za 24%. Zaštita na radu za milion radnih sati je poboljšana za 17%, a neto prodaja je po toni povećana za 5%. Odnosi između ostvarene vrednosti i ekološkog otiska su povećani za značajnih 43%, a do 2020. je planirano povećanje efikasnosti iskorišćenja svih resursa za 75%”, navodi se u izveštaju.

– Za napredak ostvaren u 2017. najvećim delom treba da zahvalimo beskrajnoj posvećenosti naših zaposlenih. Od 2012. godine smo obučili više od 50.000 radnika da budu ambasadori održivosti, što ovaj program čini jednim od Henkelovih najvećih obrazovnih inicijativa do danas – rekla je Mengesova.

Pored svojih zaposlenih, Henkel u lanac vrednosti uključuje i partnere, kao što je Banka plastike, društveno preduzeće koje angažuje siromašne ljude na projektima čišćenja okeana od plastike. Henkelovo održivo postojanje i trud zadivili su rejtinga agencije i tržište kapitala, zbog čega je nemačka kompanija uvrštena u Dau Džons svetski indeks održivosti.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор