„Gradske pijace“ uvećale profit 2,5 puta

made-in-germany-rs-pijaca

Beogradsko Javno komunalno preduzeće „Gradske pijace“ saopštilo je kako je u trećem kvartalu ove godine ostvarilo profit od 31,8 miliona dinara, što je 2,5 puta više od plana.

„Dobri rezultati su ostvareni i pored smanjenja prihoda zbog požara u „Tržnom centru Depo“ i indirektne štete od prolećnih poplava. Novi menadžment je za prvih 100 dana rada rešio dugogodišnji problem nelegalne noćne prodaje kod pijace Kalenić, tako što su svi prodavci koji su prodavali robu iz vozila, tokom oktobra prešli na plato pijace Dušanovac. Pokrenuta je i akcija „Razgovarajte sa direktorom i izložite svoj problem“, u okviru koje novi menadžment svake nedelje obilazi po jednu gradsku pijacu i razgovara sa zakupcima i kupcima. Rezultati te akcije biće vidljivi početkom sledeće godine kada će na pijaci Zemun biti izmeštene tezge, prošireni prolazi između njih i postavljena nova česma“, navodi se u saopštenju, prenosi agencija „Beta“.

Kako se dalje dodaje, na pijaci u naselju Braće Jerković, pored izmeštanja tezgi, biće izgrađena i nova mlečna hala i magacinski prostor, a planirano je i proširenje pijace Banjica. Na pijaci Borča biće izgrađena nova mlečna hala uz proširenje pijačnih kapaciteta, dok je za pijacu Banovo brdo podneta inicijativa za izmeštanje taksi-stanice koja ometa prilaz pijaci.

Novi menadžment JKP „Gradske pijace“ pokrenuo je i projekat reprogramiranja duga korisnika pijačnog prostora, koji trenutno iznosi oko 140 miliona dinara.

JKP „Gradske pijace“ upravlja sa 32 beogradske pijace i 165.000 kvadratnih metara prostora, od čega je 27.425 kvadrata komercijalnog poslovnog prostora pod objektima. U posedu preduzeća nalazi se 10.248 tezgi i 745 rashladnih vitrina.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор